Founder
Geerke Versteeg.
Geerke Versteeg (1986) is mede-oprichter en CEO van PHI Factory en mede-oprichter van The 2B Collective. Vanuit huis is ze opgegroeid met circulaire principes van onderhouden, repareren, upgraden en levensduurverlengen. Haar vader heeft altijd gewerkt als directeur reiniging, dus haar hele jeugd werden er allerlei schatten uit het afval meegenomen naar huis zoals fietsen, speelgoed en later ook kasten etc.
Geerke heeft Facility Management gestudeerd en een Master in Vastgoed. Ze woont in Ridderkerk met haar zoontje. Is dol op alles wat te maken heeft met eten; zowel zelf koken voor vrienden, uit eten gaan, koken als vrijwilliger voor het eetcafé in het dorp en zit op een kookclub met haar vader. Eveneens fan van dansen en is dus ook vaak te vinden op festivals, maar doet dit ook gewoon in de woonkamer. Om een beetje fit te blijven is wielrennen favoriet, maar ook schaatsen en bodycombat.
De perfecte match.
''Als directeur reinigingsdienst nam mijn vader allerlei schatten van de afvalbult mee naar huis: van speelgoed en fietsen tot keukenkastjes''
Duurzame ondernemer in hart en nieren.
Geerke heeft de ambitie om organisaties met realisatiekracht te versnellen naar een circulaire economie. Elke stap is een stap. Haar kracht is structuur aanbrengen in projecten, waardoor duurzaamheid een helder stappenplan wordt. Geerke neemt ook actief deel aan programma's die duurzaamheid binnen organisaties versnellen zoals Cirkelstad, Smart WorkPlace en de Lerende Netwerken en Kopersgroepen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en PIANOo.
Duurzaam inkopen, circulair inkopen, maatschappelijk verantwoord inkopen. Geerke kent dit vakgebied als geen ander en laat met gedrevenheid zien dat inkoop een enorme versneller is in de transitie. Van het verduurzamen van beleid, tot het implementeren van MVI in je organisatie en van MVI-actieplannen tot concrete aanbestedingen; Geerke kent de do's en don'ts uit de praktijk.
Geerke is een energieke spreker die graag de interactie aangaat met het publiek en het publiek enthousiasmeert om vandaag nog aan de slag te gaan. Duurzaamheid in de praktijk brengen! Er zijn al zoveel oplossingen, gave technische innovaties en praktijkvoorbeelden beschikbaar. De vraag is echter; met welke aanpak breng je een stevige ambitie in de praktijk? Hoe creëer je draagvlak en eigenaarschap? Hoe richt je de juiste stuurmechanismen in zodat het niet een feestje blijft voor die ene enthousiasteling?
Geerke geeft lezingen, leidt discussies en geeft workshops over inhoudelijke thema's als duurzaam inkopen, circulair bouwen en facility management. Ze neemt het publiek mee in hoe ze milieueffecten kunnen meten, in de keten kunnen samenwerken aan systeemverandering en hoe je duurzaam gedrag kunt implementeren en de werkvloer kunt stimuleren.